Martin Janku

Subaru Tribeca

17. 02. 2015 17:54:28
Jak jim bylo fauny a flóry dáno, designové oddělení automobilky Subaru jako by měl na starosti samotný králík japonský. Jinak si nedovedu vysvětlit jaký hnus to mohl v roce 2005 v zemi vycházejícího slunce vzniknout.  

 

Marně hledám v paměti pohlednou tvář s asijskými rysy co by stála za rozpad manželství. Lucy Liu.. a dál? Za to asijská auta, to je jedna báseň. Nissan GTR, Honda MX5, Hyundai Genesis, samé exotické krasotinky a pak pohroma jménem Subaru Tribeca. Nikdo není dokonalý a nepovede se všechno, ale tohle zmutované Subaru vypadá z dálky jako tři týdny tuhý potápěč a z blízka jsem se raději ani nedíval. Velké štěstí, že poslední exemplář sjel z výrobní linky minulý rok nebo je tomu škoda?

Jak je ošklivý v exteriéru, je bohužel také uvnitř. Interiér je vlastně asi ještě otřesnější, což je z venku těžko představitelné. Když se pomine vzhled, což se u tohoto vozu musí, kvalitní zpracování také nebude to, pro co si člověk Tribecu koupí.

Jízda v Tribece je jako cesta do minulosti. Do dob dřevěných povozů taženými statnými chladnokrevníky, kde i pytel soli byl cennější, než lidský život. Jenže i hřebec v pozdním věku, zapřažený za povoz plný hoven má oproti mutantu od Subaru vesmírné zrychlení a nefuní u toho o moc víc, než třílitr dřímající pod kapotou.

Ne, tomuhle auto opravdu odzvonilo a je tomu nadmíru dobře. Automobilovými ošklivkami ať se zabývají zase jen Američané.

Autor: Martin Janku | karma: 10.43 | přečteno: 144 ×
Poslední články autora