Martin Janku

Milý Ježíšku

6. 12. 2014 17:14:20
Píši ti dopis, stejně jako tomu je každoročně touto dobou a to už několik let. Vánoce se blíží tempem přeplňované véšestky a ty přeci potřebuješ vědět co si Martínek přeje pod stromeček.

Dnešní doba není vůbec růžová a já si toho jsem plně vědom. Vím, že i ty - i přesto, že jsi nejmocnější ze všech - máš určitě také finanční starosti, abys vyhověl požadavkům všech natěšených dětí, z celého světa a proto ti chci tvou práci ulehčit a nebýt tak náročný (už kvůli tomu, že jsem minulé roky náročný přece jenom byl).

Jsem slušně vychované a trpělivé dítko, i když jsi mi ještě pod stromeček nedopravil ještě nikdy nic, co jsem ti ve svém dopise napsal - někdy dokonce i nakreslil - vždy jsem se to snažil pochopit a nebylo to jednoduché! Určitě se snažíš vyhovět každému citlivému chlapci a náročné dívce a já tak poctivě každý rok čekám, až přijde řada na mě a uvidím u stromečku svůj sen. Nechci si připustit, že jsi tak trochu hajzl a uvěřit tak spoustě lidem to, co o tobě říkají.

Kolikrát si říkám, že si žádné překvapení pod stromeček prostě a jednoduše nezasloužím, někdy to je díky ne zrovna lichotivým výsledkům ve škole, někdy protože zlobím kudy chodím. Sám ale určitě víš, že bych neublížil mouše a jsem mírumilovný tvor s pár sarkasmy. Dopis ti tedy píšu znovu, plný naděje a odhodlání se 24. prosince podívat pod stromek, jestli jsi přece jenom nade mnou nepřimhouřil oko.

Nezapomněl jsem ti napsat ani jednou od roku 2007, vsadím se, že to může říct málokdo a tak doufám, že se mi má trpělivost vyplatí. Připouštím sebekritiku, že jsem před těmi sedmi lety byl hned na začátek moc náročný a neměl po tobě chtít ten Golf GTI páté generace, byl pro mě zřejmě nedostižným dárkem nebo měli ve VW spěch s dodáním? Své přání jsem tedy opakoval v dopisech tři roky po sobě a ani tak, se mi nesplnilo. Následující rok jsem se zrovna opět neuskromnil, ale ani divoké Audi RS5 se mi nepoštěstilo u stromku vidět zaparkované, tak jsem se na tebe trošku naštval a další rok požadoval rovnou Ford Mustang Shelby GT500, ale opět neúspěšně. To už jsem pomalu, ale jistě přestal věřit v zázraky a co víc, v tebe samotného! Snížil jsem tedy opět své nároky a nakreslil ti k dalším svátkům Vánočním sympatický Mini Cooper S, věřím, že jsi mi chtěl vyhovět a dodat mi jej, jen jsi podle obrázku určitě nepoznal, co že si to vlastně ten nebohý chlapec přeje. Rozhodl jsem se tedy, že ti nyní svůj dopis i s přiloženou fotografií pro letošek vložím na svůj blog, abys už nebyl nikterak zmatený z mé malířské práce a nedošlo tak k dalším komplikacím.

Já vím, že existuješ a plníš po světě lidem a hlavně dětem jejich přání. Věřím a představuji si, jak někde tam v zasněženém Finsku (Norsku, Kanadě, Bangladéši) lítáš po lese v Evolutionu nebo Impreze a celé to tvé stádo sobů je ti v patách.

Suzuki Swift Sport předešlé generace pro tebe bude úkolem o mnoho jednodušším, než tomu bylo doposud a já už se tak nemohu dočkat na letošní Štědrý den, kdy přijdu na řadu já a mé přání. Už bylo na čase a já ti za to předem moc a moc děkuji.

S přáním krásného večera,

vždy moc hodný Martínek!

Autor: Martin Janku | karma: 9.10 | přečteno: 368 ×
Poslední články autora