Brindisi - Roma - Venice - Prague

7. 11. 2012 7:53:00
Plánovaný odlet do mé vlasti se shodoval s letenkou uloženou pod matrací mé postele a neměl jsem v úmyslu na tom nic měnit. 12. listopadu v 15:25 pocestuji do Milána, tam budu předlouhé dvě hodiny prociťovat sílu tohoto velkolepého města a poté v 19:20 odletím do své vlasti, přesněji do Prahy.

Příště poletím snad i přes Zimbabwe
1.11 čtvrtek

Neznámé číslo volajícího a názor slečny na druhé straně spojení byl ale dnes odlišný. Šťastná to žena že mě odchytla na telefonu, jelikož jsem zrovna pár minut trávil po obědě a byl tak svému mobilu na blízku. „Váš let z Milána do Prahy byl zrušen“. Zněla první věta po představení. „Fajn a co to znamená pro mě?“ Odpověděl jsem pohotově a neměl jsem zrovna v plánu svůj návrat oddalovat. Dáma na druhé straně spojení byla na mou otázku samozřejmě připravena. Naservírovala mi menu o čtyřech chodech: Brzký odlet v 6:50 z Brindisi zpět do hlavního města Itálie. Z Říma ihned v devět ráno vzdušný transport do Benátek, kde mám podle mé cestovní mluvčí dvě hodiny mezeru. (Bylo mi jasné že to není pozvánka na rande, ani na romantickou projížďku na gondole benátskými vodami.) Takže jako dezert let po jedné hodině odpolední z Benátek do Prahy.

Což o to, létání mám rád a o letištích nemluvě a dřívější budíček mě také nijak nepochroumá stejně nemám co číst, tak si schrupnu v letadle(ch). Ale spoléhat se na personál čtyř letišť že mé nebohé zavazadlo s dvěma páry milovaných kopaček dorazí do pražského cíle stejně jako já je dost riskantní. Letní sezóna ale není, tak by měla být i větší pravděpodobnost mého šťastného návratu se vším všudy. Ještě jsem se improvizované pokusil otázat zda nemohu cestovat den před, či den po jednodušší cestou zpět. Odpověď byla nekompromisní: V neděli nic neletí a v úterý je to stejné jak v pondělí. Znělo mi to trochu jako: „Nestěžuj si blbe, letí ti to jak jsem řekla“. Člověk už jsi v dnešní době nevybere vůbec nic, udělám si tedy okružní jízdu Itálií.

Autor: Martin Janku | středa 7.11.2012 7:53 | karma článku: 10.93 | přečteno: 724x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 19.69 | Přečteno: 464 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.12 | Přečteno: 581 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.35 | Přečteno: 231 | Diskuse

Aleš Gill

Střípky z KLDR - Díl 26. - Návrat do paralelního vesmíru

Jsou to téměř dva roky od mého posledního článku o KLDR, a téměř tři roky od mé druhé cesty za nejželeznější oponu, jakou si lze představit. A protože informací z KLDR je kvůli uzavřené hranici málo, mohli bychom se tam vrátit.

19.3.2024 v 8:52 | Karma článku: 16.04 | Přečteno: 474 | Diskuse

Libor O. Novotný

Víkend na bitevním poli ve Waterloo

Chcete důkladně pochopit politické a společenské souvislosti, které vedly k porážce Napoleona, případně se vžít do bojů rozhodující bitvy u Waterloo? Památník bitvy na jejím původním místě vám to umožní.

18.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 13.22 | Přečteno: 207 | Diskuse
Počet článků 38 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1217

Člen "ztracené generace" nových médií. Nevyzpytatelný cestovatel plný sarkasmu, s pesimistickým pohledem na vše, co ho zajímá i nezajímá. Sportovec tělem i duší a mladý muž s rozhledem starého pána. Jeden obyčejný z neobyčejných.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...